Dierenbescherming

Dierenbescherming

De Dierenbescherming krijgt vaak de vraag: “Waarom zet de Dierenbescherming haar logo op vlees?”

Wie dieren wil beschermen, dient ze natuurlijk niet op te eten. Dit is waar, maar de realiteit is dat 95% van de Nederlanders geregeld vlees eet. Die Nederlanders worden niet allemaal vegetariër.

De Dierenbescherming wil er ook zijn voor de dieren in de vee-industrie en probeert met het Beter Leven Keurmerk van binnenuit de vee-industrie diervriendelijker te krijgen.

Diervriendelijk Vleeswaren staat voor Dierenwelzijn. Het is afschuwelijk te zien in wat voor een geciviliseerd milieu wij leven met weinig respect voor dier en milieu. Sinds 2009 is Huis van Beleg, als een van de eerste, begonnen met het Beter Leven Keurmerk. Om op deze manier te laten zien dat wij staan voor dierenwelzijn.

We hebben er bewust voor gekozen om nauwe en langdurige relaties aan te gaan met onze boeren. Zij nemen ons mee in hun liefde en passie voor de dieren.

Dierenbescherming

Diervriendelijke Vleeswaren wil nog een stapje verder gaan. Behalve dierenwelzijn houdt Diervriendelijke Vleeswaren zich ook bewust bezig met het duurzame aspect. Niet alleen de delen gebruiken om één product te maken maar alle vleesdelen worden gebruikt. Door tevens geen gebruik te maken van kunstmatige stoffen en weinig antibioticum wordt er duurzaam geboerd.

In de webshop kunnen er vleespakketten gekocht worden waarbij alle delen van het dier van pas komen.

Uiteraard is het mogelijk om per onderdeel te bestellen maar wij willen je vragen om wel rekening te blijven houden met dier en natuur.

Dierenbescherming